Pages

Ads 468x60px

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kärsit diabeteksesta täysin turhaan

Kirja: Dr. Bernstein's Diabetes Solution

Richard Bernstein sairastui lapsena tyypin 1 diabetekseen. Kärsittyään pitkään sen vakavista seurauksista hän alkoi seurata verensokeriaan ja selvitti mitkä ruuat aiheuttavat sen nousua - hiilihydraatit. Saadakseen viestinsä diabeteksen oikeasta hoidosta kuuluville hän opiskeli keski-ikäisenä lääkäriksi, ja on sen jälkeen hoitanut potilaitaan omalla diabetes-ohjelmallaan. Sen tavoitteena on verensokerin pitäminen normaalina 24h vuorokaudessa. Niin ei tarvitse turhaan kärsiä liian korkean tai liian matalan verensokerin aiheuttamista jopa henkeä uhkaavista vaikutuksista, eikä diabeteksen liitännäissairauksista.

Järkyttävän ennustuksen mukaan tulevaisuudessa 95% ihmisistä sairastuu diabetekseen. Silti asialle ei tehdä mitään vaan jatketaan hiilihydraattipitoisen ruokavalion suosittelua, vaikka kyse on nimenomaan hiilihydraattien aiheuttamasta sairaudesta.

Diabetes ja sen komplikaatiot ovat lääkäreille niin hyvä bisnes että aikoinaan vastustus jopa koti-verensokerimittareita vastaan oli järkähtämätöntä.

Vain diabeetikko itse on vastuussa verensokerinsa pitämisestä normaalina. Tämä vaati luonnollisesti ruokavalion muuttamisen vähähiilihydraattiseksi.

Diabeetikon ei tarvitse kärsiä diabeteksen liitännäissairauksista. Joka vuosi tuhannet amerikkalaiset menettävät näkönsä diabeteksen komplikaatioiden vuoksi. Kuinka monta jalkaa amputoidaan runsashiilarisen ruokavalion vuoksi? 65% diabeetikoista kärsii impotenssista. Ja kaikki tämä täysin turhaan, kun ratkaisu on ruokalautasella, tosin ei tietenkään virallisterveellisellä sellaisella.

Kaikki mitä sinulle on opetettu ruokavaliosta on väärin

Proteiini ei aiheuta munuaistautia diabeetikolle, syynä siihenkin on liian korkea verensokeri. Ja verensokeria nostavat vain hiilihydraatit.

ISO LIHAVA VALHE

Yhdessä rasvankulutustilastojen tippumisen kanssa diabeteksen (ja ylipainon) määrä on räjähtänyt käsiin. Ja silti virallisperseellisen uskomuksen mukaan diabetes on nykyään rasvatauti. Diabetes on aina ollut ja tulee aina olemaan sokeritauti, tai kuten monet haluaisivat sitä osuvasti kutsua, kyseessä on hiilihydraatti-intoleranssi.

Rasva ei lihota ilman hiilihydraatteja. Siatkin lihotetaan viljoilla ja perunalla, ei suinkaan rasvalla. Runsashiilihydraattinen, "rasvaton" jälkiruoka lihottaa, voissa paistettu hiilihydraatiton pihvi ei. Vaikka niissä olisi sama kalorimäärä.

Veren huonot rasva-arvot ovat merkki - arvaatko mistä? - no tietysti korkeasta verensokerista, ja liian hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta.

Ihmisen on pakko saada ravinnosta proteiinia ja rasvaa, mutta ei ollenkaan hiilihydraattia. Vähähiilihydraattinen ruokavalio vähentää sydäntautien riskiä.

Moni diabeetikko haluaa silti syödä epäterveellisesti eli hiilihydraattipitoisesti, ja vain ottaa lääkkeensä/insuliininsa. Ja siihenhän kaikilla on oikeus, mutta tämän huumeaddiktion kaltaisen hiilihydraattiriippuuvuuden seuraukset yksilön terveydelle ja kansantaloudelle ovat katastrofaaliset. Hiilihydraatit tappavat vuosittain enemmän ihmisiä kuin huumeet ja alkoholi yhteensä.

Ruokavalio on diabeteksen tärkein hoitokeino. Ja se tervehdyttävä ruokavalio ei ole virallisterveellinen ruokapyramidi, vaan vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen karppaus. Hiilihydraatteja syömällä diabeetikko tekee joka päivä hidasta itsemurhaa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti

 
Blogger Templates