Pages

Ads 468x60px

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tutkimukset: Eläinrasva on terveellisempää kuin sokeri

On terveellistä korvata ravinnon hiilihydraatit eläinrasvoilla. Sen sijaan on erittäin epäterveellistä korvata tyydyttyneet rasvat hiilareilla tai kasvirasvoilla.

The cardiometabolic consequences of replacing saturated fats with carbohydrates or Ω-6 polyunsaturated fats: Do the dietary guidelines have it wrong?

Vähärasvainen ruokavalio ja tyydyttyneiden rasvojen hyljeksiminen ruokavaliossa johtaa lisääntyneeseen syöpäriskiin ja huonontuneisiin veren rasva-arvoihin. Luonnollisesti myös mm. kakkostyypin diabeteksen (eli sokeritaudin) ja sydäntautien riskit nousevat.

BMJ:n Open Heart: Virallisterveellinen oppi täysin metsässä:
Ravitsemussuositukset, jotka suosittelevat tyydyttyneen rasvan korvaamista hiilihydraateilla/monityydyttymättömillä omega-6-rasvoilla eivät vastaa nykyistä tutkimusnäyttöä. Kansanterveydellistä valistuskampanjaa, joka kertoo runsaasti hiilihydraatteja/sokeria sisältävän ruokavalion haitoista, tarvitaan kipeästi.

Systematic review and meta-analysis of clinical trials of the effects of low carbohydrate diets on cardiovascular risk factors
Vähähiilihydraattinen ruokavalio vähentää sydäntautien riskiä. Samaahan ei voi sanoa virallisperseellisestä. :)

The low-carbohydrate diet and cardiovascular risk factors: Evidence from epidemiologic studies

Taas uusi tiedekatsaus: rasvan laadulla ei merkitystä sydänriskiin

0 kommenttia :

Lähetä kommentti

 
Blogger Templates