Pages

Ads 468x60px

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kirja: Ruokapyramidi tappaa!


Yleisiä valheita jotka ihmiset uskovat kyseenalaistamatta koska ne vaan ovat totta:

Tyydyttyneet rasvat tukkivat verisuonet
Täysjyväviljat ovat terveellisiä sydämelle
Rasvaton maito vahvistaa luita
Valkoinen liha on parempaa kuin punainen
Kasviöljyt ovat terveelllisempiä kuin voi
Kolesterolipitoiset ruuat aiheuttavat sydäntauteja


Ruokapyramidin juuret ovat Ruotsissa, ja alunperin sen pohjalle haluttiin laittaa mahdollisimman halpoja ruokia eli leipää, perunaa, pastaa ja margariinia! Syynä tähän olivat ruotsalaisten mielenosoitukset liian kallista ruokaa vastaan. Terveellisyys ei siis ole koskaan ollut osatekijä pyramidissa. Leivän ja viljojen laittaminen pyramidin pohjalle on johtanut lihavuus- ja diabetesepidemiaan, sydäntauteihin ja muihin sairauksiin sekä rasvahappojen puutteeseen.

Terveellisessä ruokavaliossa viljoja on korkeintaan yhden täysjyväleipäpalan verran päivässä. Mutta köyhälle kansalle tätä ei voida kertoa, köyhän pitää tuhota terveytensä viljoilla kun ei muuhunkaan ole varaa. Mitä vanhemmaksi ihminen elää sitä kalliimmaksi hän tulee valtiolle, siksi viljapohjaista ruokavaliota suositellaan.

Ruokapyramidin traagisin uhri on rasva, erityisesti tyydyttynyt eläinrasva joka on ihmisten mielissä synonyymi verisuonten tukkeutumiselle ja sydänkohtauksille. Mutta rasvoista vaarallisia ovatkin teolliset transrasvat ja omega6-rasvahapot, joita löytyy yllätys yllätys terveellisiksi väitetyistä kasvirasvoista. Ne lisäävät esimerkiksi syövän riskiä.

Yleisin laihdutustapa eli vähäkalorinen dieetti voi aiheuttaa vakavia mielenterveysongelmia. Mitä enemmän rasvakaloreita, sitä pidempi elämä. Mitä vähemmän rasvaa ja eläinrasvaa sitä enemmän aivohalvauksia.

Alhainen kolesteroli lisää syövän ja masennuksen riskiä. Korkea kolesteroli laskee kokonaiskuolleisuutta. Sokeri on sydäntautien ja huonojen veren rasva-arvojen syy. Jos sokeri tulisi markkinoille nyt se kiellettäisiin terveydelle vaarallisena.

Kirjoittajan oman kokemuksen mukaan vähärasvainen vegaaniruokavalio tuhoaa terveyden, ja hampaat. Ainakin yhtenä syynä tähän on rasvaliukoisten vitamiinien puute.

Terveellisessä ruokavaliossa EI ole:
*viljaa
*sokeria
*teollisesti prosessoituja kasvirasvoja

Yhteenvetona voi siis todeta että ruokapyramidi ei perustu terveellisyyteen vaan ruokateollisuuden intresseihin ja halpuuteen.

Denise Minger: Death by food pyramid

0 kommenttia :

Lähetä kommentti

 
Blogger Templates