Pages

Ads 468x60px

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kirja: Tuhon siemenet

David Perlmutterin mainio kirja Grain Brain on julkaistu suomeksi nimellä Tuhon siemenet. Todella typerä, asiaankuulumaton ja harhaanjohtava nimi jos minulta kysytään. Alkuperäisenä nimenä onkin ollut Vilja-aivot.

Ravintosuositusten mukaan päivittäisestä energiansaannista 50 prosenttia pitäisi muodostua hiilihydraateista. Maailmankuulu neurologi David Perlmutter on kuitenkin toista mieltä: hiilihydraatit tuhoavat aivosi. Eivätkä kysymyksessä ole pelkästään "epäterveelliset" hiilihydraatit: myös terveellisiksi katsotut hiilihydraattien lähteet, kuten täysjyväviljat, saattavat aiheuttaa muun muassa muistihäiriöitä, ADHD:ta, ahdistusta, kroonista päänsärkyä ja masennusta. 

Vilja-aivot käy läpi, mitä aivoissa tapahtuu kun elimistön läpi kulkee jokapäiväisen leipämme ja hedelmiemme ainesosia. Perlmutter selvittää myös, miksi aivomme kaipaavat rasvaa ja kolesterolia ja miten saamme iästä riippumatta aivosolumme uuteen kukoistukseen. Aivotoiminnan voi saada haltuunsa ja toimimaan paremmin pelkillä ruokavalion ja elämäntapojen muutoksilla, ilman kammottavia lääkkeitä. 

Vilja-aivojen 30 päivän menetelmän myötä opimme ohjelmoimaan geneettistä kohtaloamme ja elämään loppu elämämme paremmin ja täydemmin.

Tuhon siemenet: Miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi

0 kommenttia :

Lähetä kommentti

 
Blogger Templates